Nápoje

Věříme v kouzlo snoubení lahodných nápojů a výborného jídla. 

Proto jsme se rozhodli vybrat do naší restaurace vína z různých koutů světa, abychom váš požitek z jídla ještě více prohloubili. Prohlédněte si příležitostně naši sekci WINE.

Nejenom víno, ale i dobré pivo vhodně doplňuje naše menu. Nyní čepujeme Budvar Kroužek 12°.

O tomto pivu řekl sládek:

„Kroužek vaříme z vody, moravského sladu a hlávkového chmele odrůdy Žatecký poloraný červeňák. Jo, vážně! Náš ležák stále vaříme z opravdových hlávek chmele. Žádné granule. Proces vaření trvá přibližně 10 hodin a vrcholí tím, že do sladiny přisypeme hlávkový chmel. Vznikne tak mladina, do níž po zchlazení přidáme kvasinky. Vlastní kmen pivovarských kvasnic používáme už více než sto let a střežíme ho jako oko v hlavě. Nejbouřlivější fázi kvašení se v pivovarské hantýrce říká „kroužky“, jelikož na hladině mladiny se tvoří bohatá pěna a na stěně kvasné kádě zanechává podobné otisky jako pěna v půllitru. Po fázi hlavního kvašení, která trvá 10-11 dní, se tzv. zelené pivo přesune do sklepů, kde si v absolutním klidu a chlad poleží dalších 90 dnů. Taková doba zrání je unikátní a až třikrát delší, než je obvyklé u konkurenčních ležáků. Jinde už by dávno stáčeli hotový ležák, ale na Kroužek čeká ještě krok, jemuž vděčí za své jméno. Do právě zfiltrovaného piva okamžitě přidáme malou dávku kvasící mladiny, tedy tzv. kroužků, a tak ho znovu oživíme. Živé kvasnice způsobí, že Kroužek je stejně svěží a čerstvý.“

I ostatní nápoje jsme vybírali se stejnou pečlivostí. Za zmínku stojí unikátní přírodní bohatě mineralizovaná ručně stáčená voda KRONDORF s autentickým oxidem uhličitým.